Reageerpagina Onze grondrechten

03 Nov 2008

Uw reactie:5 Reacties op “Reageerpagina Onze grondrechten”

 1. Jan Bontje, vrijdenker reageerde op 13 Jun 2011 om 07:20 #

  III. Onze grondrechten: art. 2. de vrijheid van vereniging c.q. de vrijheid van kerkvorming.

  Ik zou het zinsdeel “c.q. de vrijheid van kerkvorming” verwijderen. In het woord “vereniging” en in de term “de vrijheid van vereniging” is elke vorm van vereniging al inbegrepen. Het is dus overbodig daar iets aan toe te voegen. Deze toevoeging heeft bovendien een beperkende werking: waarom alleen “kerkvorming” en niet (alle) andere vormen van geloofsopvatting? Door deze toevoeging ontstaat onnodig gesteggel over de vraag wat kerkvorming wel of niet is. Omdat de staat seculier moet zijn en zich niet met godsdienst mag bemoeien, adviseer ik, deze beperkende term weg te laten.

 2. Wil Verhoef reageerde op 13 Nov 2011 om 21:26 #

  Een vriend van mij huurt een huis van een particulier. Die gaat nu zijn huis verkopen en de verhuurder moet er uit. Hij staat ingeschreven bij een woningbouwvereniging in Den Haag, waar hij woont. Maar er is geen woning. Al komt hij op straat te staan, de gemeente kan niets voor hem doen. Maar ik meen dat iedereen recht heeft op woning. Wat raadt u mij aan wat hij het beste kan doen.

 3. cor reageerde op 13 Nov 2011 om 21:39 #

  Benader de Nationale Ombudsman.

 4. Gabriele Weber reageerde op 17 Oct 2013 om 13:07 #

  Ik woon in de gemeente Zevenaar en deze gemeente houdt zich echt niet aan de grondrechten. Het B&W in deze gemeente liegt, draait en discrimineert. En probeert me nu, vier jaar nadat ik me daar heb ingeschreven, dakloos te maken. Ik heb het vertrouwen in de Nederlandse grondrechten verloren.

 5. Chris Idema reageerde op 16 Dec 2017 om 16:36 #

  Recht op liefde? Hoe meet je dat? Hoe garandeer je dat?
  Recht op inkomen? Wie niet werkt verdient geen inkomen.