Monitoren

16 Oct 2008

De functie van de monitoren bestaat uit het begeleiden van de procesgang, die moet leiden tot de totstandkoming van de Nieuwe Nederlandse Grondwet.

Cornelis Schavemaker

Cornelis Schavemaker

Drs. Cornelis Schavemaker (1932) heeft filosofie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht (werkstudent de Volkskrant).  Na zijn studie werkte hij achtereenvolgens als beleidsmedewerker van de toenmalige Academische Raad (aandachtsvelden onder meer: interuniversitair wetenschapsbeleid; wetenschappelijk onderwijs & ethiek; universitair bibliotheekwezen) en van het Ministerie van Onderwijs (aandachtsvelden onder meer: klassieke talen; hoogbegaafdheid; de pedagogische opdracht van de scholen). Daarnaast doceerde hij filosofie en propageerde hij wijsgerige vorming op scholen in Nederland. In dat kader was hij medeoprichter van de Vereniging voor Filosofie Onderwijs (VFO) en redacteur van het kwartaalblad van deze vereniging VFO-Informatie-Communicatie (VIC). Na zijn arbeidsleven was hij bestuursvoorzitter van de Stichting HVO (Humanistisch centrum voor onderwijs en opvoeding) en bestuurslid van de Liga voor de Rechten van de Mens. Zie ook Egodocument.

Floris van Mens

Floris van Mens

Drs. Floris van Mens (1947) studeerde andragologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna werkte hij tot 2007 als sociaal wetenschapper en GZ-psycholoog bij verschillende GGZ-instellingen. Als vrijwilliger is hij actief voor Amnesty International.
.
.
.
.
.
.
.
.

E-mail deze pagina

Aan:
Van:

Zend deze pagina door via e-mail

Omhoog
Terug naar boven